top of page
IMG_2287_jpg.jpg

Novembermøtet 2022:

 

Vi fikk en smak av førjul denne siste kvelden i november i form av et glass vin til medlemmene, presentasjon av julelitteratur og etter pausen flott musikk.

 

Vintermørket inspirerer til lesning og hygge innendørs. Julefortellinger skaper ettertanke og den rette stemningen.  Hva er skrevet opp gjennom årene, og hvorfor har så mange forfattere valgt å skrive nettopp om julen? Mona Ekelund presenterte i foredraget før pausen både eldre og helt nye perler om og for adventstiden og selve julehøytiden.

 

IMG_2291.HEIC

Året i Det Kvindelige Læseselskab ble avsluttet med flott konsert av Sanne Kvitnes og Trond Lindheim.

Sanne Kvitnes jobber som skuespiller, sangerinne og tekstforfatter. 
Hun har tidligere medvirket i bla.a. «Den Hvite Dame» som Penelope, «Soot Spelet» som Inger-Marie Soot, ensemble i «Sound of Music» ved Folketeateret, og Åsta/Biskop i «Olav Den Heldige – Ranes Hemmelighet».

I 2020 gjorde hun brakdebut i «Chess» på Folketeateret, i rollen som Florence Vazi – en rolle hun vant «Årets musikalartist» for under Musikkteaterprisen 2021, og som hun igjen er aktuell med denne høsten og vinteren 2023.
Høsten 2023 vil dere kunne se henne i «Miss Saigon» på Folketeateret, i rollen som Ellen.
Utenom teaterscenen produserer hun egne konserter, hun skriver eget materiale – både musikk og større produksjoner – driver møtestedet «Musikalpub», og jobber som oversetter og dubber for IYUNO.
På piano hadde hun med Trond Lindheim.

Fra oktobermøtet:

Bokbad med Vigdis Hjorth 

Vigdis Hjorth ble bokbadet av Berhard Ellefsen

Berthold Brecht - en kynisk menneskevenn

Konsertforestilling med gruppa Tilbudogetterspørsel og Vigdis Hjorth

Hvem var egentlig Berthold Brecht –

og hva betyr han i dag?

IMG_2124.jpeg

Den tyske dikteren og dramatikeren Berthold Brechts teaterstykker ble epokegjørende for utviklingen av det moderne teateret i Europa. Brecht hadde nye tanker om hvordan teateret kan formidle virkeligheten slik at publikum kan tenke selv rundt samfunn og politikk.

 

Gruppa Tilbudogetterspørsel  presenterer evig aktuelle politiske spørsmål hos Berthold Brecht på en poetisk og spenstig måte.  Alt veves sammen til en konsertforestilling der Jørn Simen Øverli spiller gitar, synger og har gjendiktet de fleste av tekstene, Ruth Wilhelmine Meyer presenterer de mest forunderlige lydverdener med stemmen, og Espen Leite spiller sjeldent virtuost trekkspill (Brechts foretrukne instrument).

Foto: Bjørg Nina Andersen Lia

IMG_2125.jpeg

Før vi fikk oppleve dette ensemblet tolke Brecht fra scenen, fikk vi en innledning. Litteraturkritiker Bernhard Ellefsen bokbadet Vigdis Hjorth om hennes siste roman, 15 år. Det ble en interessant samtale om erkjennelser, liv og oppvekst.

IMG_2123.jpeg

Maja Lunde

Maja Lunde i samtale med Toril Stokkan

Maja Lunde er en av våre forfattere med størst suksess de siste årene, også i utlandet. For vår tid er hun hyperaktuell, blant annet fordi miljøproblematikk er gjennomgangstema i mange av bøkene. Den siste boka hennes, «Drømmen om et tre», har allerede høstet mange superlativer. På septembermøtet fortalte hun om denne boka, og om hvordan hun jobber som forfatter, i samtale med vår gründer Torill Stokkan.

D598CB26-A1FF-4D6B-A37F-7294582A4800_1_201_a.heic

Foto: Bente Bjar

A1AC75FA-2F6B-436D-A78C-E3A326397C3E_edited.png

Fra vårt septembermøte:

Magnus Takvam

Magnus Takvam er godt kjent som en dyktig politisk kommentator i NRK. Mange vil også vite at han er sønn av Marie Takvam, en kjent og kjær lyriker og forfatter. I 2021 gav Magnus ut boka «Hun skrev for å kunne leve», en bok om sin mor, men også om sin egen oppvekst. Han fortalte gripende om sin barndom, og ga oss et levende og ærlig bilde av moren Marie Takvam. 

Han leste også flere av morens dikt for oss.

IMG_2024_jpg.jpg

Foto: Bente Bjar

bottom of page