top of page
2021
fullsizeoutput_35cd.heic

Novembermøte 20.11.21

På programmet sto møte med forfatterne Janne Stigen Drangsholt og Monica Isakstuen. Først ute var  forfatter og litteraturprofessor Janne Stigen Drangsholt. Hun satte  spørsmålstegn ved den litterære kanon. Hvorfor er kvinnelige forfattere så underrepresenterte på listene? Hun tok oss med på en reise gjennom litteraturhistorien - fra greske tragedier  til Knausgård, med fokus på kvinnenes rolle. Drangsholt er en kunnskapsrik og inspirerende formidler som bevisstgjør oss som lesere.

Romaner om ekteskap har vi mange av. Men hvor mange romaner handler om andre relasjoner mellom voksne? Vennskap kan også ha sine utfordringer. Fredrikstads egen forfatter Monica Isakstuen kom i 2021 med romanen «Mine venner», der dette temaet problematiseres.

 

Etter pausen møttes Monica og Janne på scenen til en samtale der ulike sider ved venner og vennskap ble diskutert.

Foto: Bente Bjar

fullsizeoutput_35d1_edited.png

Sanger og musiker Sunniva Berg ga oss en stemningsfull musikalsk kortmeny først og sist i programmet. Sunniva Berg er en sanger og musiker fra Skjeberg. Hun har en bred musikalsk bakgrunn som strekker seg over flere sjangere. De siste årene har hun jobbet mye med tradisjonsmusikk fra Østfold samt egne låter. Sunniva liker seg også godt i grenseland mellom ulike sjangere hvor nye uttrykk kan oppstå.  Hennes egen musikk henter inspirasjon fra både jazz, vise, pop og folk.

Sunniva Berg er vokalist i bandet KLC (KuLokkCall) som har gitt ut albumene Kvinnfolk og Farvel Odel og Ære.

Oktobermøte onsdag 27.10.21
Vigdis Hjorth og Hilde Østby besøkte oss 

Vi begynte kvelden med forfatteren og skribenten Hilde Østby.

Hun involverte oss i følgende tema:

Hvorfor dagdrømmerne skal redde verden! 

Et foredrag om hukommelse, kreativitet og ensomhet; hjernevitenskap og kulturhistorie

Finnes det kreative, ensomme geni? Kan du stole på hukommelsen din? Kan lykkelige minner beskytte deg mot ensomhet? Hvorfor er kreativt arbeid forbundet med vennskap og er falske minner en dør til kreativiteten? Takk for et spennende foredrag!

Vigdis Hjorth  har besøkt oss flere ganger og hver gang gitt oss engasjerte foredrag med interessante tanker og refleksjoner. Så også denne gang! Tema for foredraget var "Nattlig drøm og daglig tale" -  om å forandre perspektiv på tilværelsen. Dette er vel noe vi bør la oss utfordre av gjennom hele livet?  Og kanskje kan vi løfte hverdagens trivielle øyeblikk om vi inntar barnets perpektiv på tilværelsen? Takk til en sprudlende og engasjert Vigdis Hjorth!

 

Hjem: About

Septembermøte 29.09.21

Vi i styret er lettet og glade over at koronarestriksjonene ikke lenger legger sin begrensende hånd over vår virksomhet! Septembermøtet kunne endelig avholdes over samme lest som vi hadde før pandemien slo til - uten påmelding, med fullt program og god stemning!

fullsizeoutput_3485.jpeg

Henninge Solberg
om forfatteren Annie Ernaux

Første post på programmet var en presentasjon av den kjente og prisbelønte franske forfatteren Annie Ernaux. Litt uhøytidelig kan vi beskrive henne som Frankrikes svar på Bjørg Vik. Ernaux har skrevet mye om temaer som samfunnsdebatten på 70-tallet var opptatt av, som lidenskap og samliv, kvinnefrigjøring, likestilling og abort. Oversetter Henninge Solberg ga oss spennende informasjon og inspirasjon til å lese.

IMG_9338.JPG

Knut Nærum
i samtale med Marius Aronsen

Etter pausen var det en samtale/bokbad der forfatter og humorist Knut Nærum ble intervjuet av sin forlagsredaktør Marius Aronsen fra Vigmostad & Bjørke. Nærum har skrevet mange bøker, både barnebøker, tegneserier og skuespill. Han er dessuten kjent for engasjement i samfunnsdebatter, så her var det mye å snakke om. Det ble en samtale med både humor og alvor.

Hjem: Tidsplan
fullsizeoutput_32ce.jpeg

Augustmøtet 2021

Heidi Gjermundsen Broch og Terje Norum

bottom of page